Termékek Menü
0

Tévhitek a natúrszappanokról

2016-10-23 00:00:00
Tévhitek a natúrszappanokról 1938. október 30-án egy New Jersey-i farmon leszállt egy űrhajó, amiből marslakók szálltak ki, akik aztán megtámadták az Amerikai Egyesült Államokat, több tízezer embert lemészárolva, alig 10 perc alatt. Minderről élőben tudósított a CBS rádiócsatorna, és hiába mondták el többször, hogy ez csak Orson Welles rádiójátéka: hatalmas pánik tört ki az országban, ami csak napokkal később csillapodott. Hogy hogyan jön ez a natúrszappanokhoz? Olvasd el!

Mindentudó szappanok?

Tavaly az üzletek nagy része már novemberben ünnepi díszbe öltözött. November elején jelentek meg az első karácsonyfák, az utcai árusok, és az apróbb ajándékötletek: például a natúr szappanok, amelyek szinte kihagyhatatlan kellékei, ajándékai az ünnepeknek. Tudd, hogy a natúrszappanokra óvatos „szkepticizmussal” kell tekintened, úgy mint ahogy Amerikának kellett volna a marslakókra. Ebben a cikkben elmondjuk neked, hogy mire figyelj akkor, amikor egy kirakodóvásáron, vagy egy standon, natúr szappanokat látsz. Ne dőlj be például a csodaszappanoknak.

A csodaszappan!

Térjünk vissza mégiscsak a marslakókhoz, hiszen biztos, hogy ők hozták magukkal azokat a csodaszappanokat, amiket – karácsony tájékán – a kirakodóvásárokon el akarnak neked adni. Azt javasoljuk, nézd meg jól a kereskedőt, és csak akkor hidd el neki, hogy a szappan gyógyszer, vagy ez az a szappan, amitől jobban alszol majd, de lehet, hogy ha kicsit nem figyelsz oda akkor véletlenül meggyógyítja a lumbágódat, extrém esetben soha nem fogy el, ha az eladónak valóban van kettő csápja, alacsony, zöld, és egy csészealjból árul. Mert akkor marsi csodaszappan, különben......

Érdemes átgondolnod, hogy biztosan natúrszappant tartasz-e a kezedben, ha olyan erős illata van, hogy a mellette füstölő, kolbászos gyrosos illatát nem érzed a szappan illatától, vagy olyan narancsszínű mintha narancs lenne. (Írhattuk volna azt is, hogy akkor is szedd a lábad, ha a málnaillatú csodaszappan pirosabb, mint a legszebb málna, amit valaha láttál). Egészen egyszerűen - földi körülmények között - nincsenek ilyen natúrszappanok: ahogy olyan sincs, amelyiket kifejezetten a gyerekeknek készítettek. Mert az igazi natúrszappan nem ilyen.

Az igazi natúrszappan titkai

Az igazi natúrszappan ennél kevésbé feltűnően hívogat téged magához. Egy málnás natúrszappan nem biztos, hogy élénkpiros, ahogy a levendulás sem lesz csodalila, sőt a zöldalma szappanod sem lehet zöldalma-zöld: egyszerűen azért nem, mert ezeket a színeket a készítés során elveszti. Persze, ettől még lehet szép színe (és lesz is), de ha egy elképesztően szép színű szappanra azt mondják, hogy egyáltalán nem tartalmaz színezőanyagokat, vagy pigmentet, akkor menekülj.

Ilyen az illat is, amit gyakran pótolnak illóolajokkal - ami egyébként natúr, és viszonylag drága – csak ne hidd el, hogy belefőztek 200 000 kiló narancsot, attól ilyen csodálatos narancsillatú.

Ezek után egyetlen mondat: a szappan nem Algopyrin, ezért nem fog fejfájást elmulasztani, de még csak diclofenac sincs benne, ezért nem lesz hatásos a lumbágód ellen. A levendula illóolajától pedig ne várd el, hogy egycsapásra elaltat egy stresszes nap után. Rossz hír, hogy a kisbabádnak sem lesz jó egy natúrszappan (egy éves korig ne használj natúrszappant).

Kitől, milyet, és hogyan?

Persze van megoldás. Ha azt tapasztalod, hogy az általad megvenni kívánt kézműves szappan nem túl erős illatú, szépen csomagolt, amely mellé kérés nélkül is megkapod a leírását, akkor az nagy valószínűséggel egy igazán korrekt, valódi kézműves szappan lesz, nem pedig egy olyan valami amit azért veszel meg, mert szép, és mert egészen átható illata van: például levendula, és emiatt berakhatod a szekrénybe a ruháid közé, mert jó lesz molyok ellen.

Ha szeretnél natúrszappant, akkor kattints ide, és nézz szét Benke Erika Szappanműhelye kínálatában: http://www.benkeerikaszappan.hu/szappanok-79/natur-szappanok-87

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
18.000 Ft feletti vásárlás esetén nincs szállítási költség!
A bankkártyás fizetés szolgáltatója: