Termékek Menü
0

Szakállszexualitás

2016-10-04 10:06:46
Szakállszexualitás

Tökéletesen simára borotvált arc. Parfümillat, egy hangyányi alapozóval, slim fit ing, és öltöny. Makulátlan, új cipő, esetleg egy fülbevaló: amíg pár évvel ezelőtt David Beckhem, és az általa is képviselt metroszexualitás hódított, mára hatalmasat fordult a trend: divat lett a szakáll, a metroszexualitás után kialakult a szakállszexualitás. De mit jelent ez, és tényleg minden férfinek szakállasnak kell lennie?

Legyen mindenki szakállas?

Mielőtt azt kérnéd a pasidtól, hogy ne borotválkozzon meg, inkább nézzen úgy ki mint Marlboro Man, vagy Robison Crusoe – nem csak azért mert ez a trend, hanem mert tényleg tesztoszteronbombábbak a pasik szakállal – egy pillanatra álljunk meg, és beszéljünk a szakállról!  Tény, hogy (felmérések szerint) a szakáll a nők szemében férfiasabbá, és menőbbé teszi a pasit. Tény az is, hogy a jól megválasztott szakáll karakteresebbé teszi az arcodat. Ha úgy érzed, hogy megéri szakállas pasivá válnod, vágj bele, de ne gondold azt, hogy az olyan egyszerű lesz.

A szakállhoz vezető út

Pszichológusok szerint a szakáll az önkifejezés egyik módja: a konformitás, nonkonformitás egyik kérdése: ami körülbelül azt jelenti, hogy amikor reggel odaállsz a tükör elé, egy döntést kell hoznod: megint megborotválkozol vagy sem? Ha úgy döntesz, hogy nem, akkor léphetsz a szakállhoz vezető (rögös) útra. Az a helyzet, hogy a pasik fele a szakáll növesztését az első két hétben feladja a borosta miatt. A borosta viszket. Akihez hozzáér, azt szúrja. Ha ez nem lenne elég, az első néhány napban úgy festesz, mint akinek nem volt ideje megborotválkozni, ezért inkább hisznek „ápolatlannak” mint annak, aki épp most válik trendivé. A második hét azért kritikus, mert akkor pontosan úgy nézel ki, mint akinek ellopták az összes borotváját, és nincs pénze újra: ott lesz rajtad a folyamatosan viszkető kis szakállkezdeményed, plusz a számtalan kérdés, amit kapsz, de nem mered határozottan azt állítani: igen, növesztem. Azért nem mert még nem tudod, valóban jól fog-e állni, tetszeni fog-e neked, egyáltalán illik-e hozzád?

Így lesz tökéletes a szakállad

Az átlagos szakállnövesztési idő körülbelül 2 hónap. Ha ennyi időt kibírsz borotválkozás nélkül, akkor (elvileg) megvan a szakállalap, de mindez csak elmélet, semmi sem biztos, mert a szakáll növésében hatalmas szerepe van a genetikának, az éveid számának, és a tesztoszteronszintednek is. Kezdjük a rossz hírekkel: ha egy-két hónap után még mindig csak sok, egymástól messze növő szőrszál mutatja, hogy szakállt szeretnél növeszteni akkor jobb, ha inkább megborotválkozol, mert sosem fogsz úgy kinézni, mint egy viking, vagy egy jól fésült izlandi focista. Ez lehet egyszerű genetika miatt, lehet, hogy azért van, mert még nem érted el a megfelelő kort (nyugodtan próbálkozz 1-2 év múlva újra), de az is lehet, hogy a tesztoszteron szinted nem elég magas. Lényeg, hogy ha nem sikerült, nem kell elkeseredni, viszont jobb megszabadulni tőle, mielőbb.

Ha viszont megnőtt a szakállad, ápolnod kell, hogy olyan is maradjon.

A tökéletes szakáll

Biztosan láttál már „tökéletes” szakállat: olyat, ami nem foltos, sűrű, a bajusz és a szakáll összeér, szép a fazonja, és rendszeresen meg van nyírva. Ezek az alapkövetelmények, ahhoz, hogy ápolt szakállad legyen (na, és arra kell figyelned, hogy tényleg van szakállad, szóval, evés után mindig nézd meg, nehogy ottmaradjon rajta egy negyed grillcsirke, két salátalevél, egy kis majonéz és a sörhab), de ezen felül is törődnöd kell vele. Ápolnod kell. Majdnem jobban, mint a hajadat. Mondjuk, hogyan ápold, hogy tökéletes legyen a szakállad.

Így ápold a szakálladat:

Ahhoz, hogy ápolt szakállad legyen, hetente legalább egyszer, de inkább kétszer meg kell mosnod. Ehhez olyan szappanra van szükséged, amelyet kifejezetten a szakálladra fejlesztettek ki, nem használhatod ugyanazt, amivel (egyébként) fürdesz. Kattints ide, mutatjuk, melyik szappannal érdemes a szakállálladat megmosnod, hiszen ezek lágyítják, fényesen tartják, és puhítják is: http://www.benkeerikaszappan.hu/szakallapolo-termekek-81/szakallapolo-szappanok-mini-kiszereles-481

A megmosott szakálladat érdemes szakállápoló olajjal kenned, nem csak azért, hogy a most már selymes, ápolt szakálladnak jó illata legyen (az olajok fantasztikus illatúak, és egy olaj akár hetekig, hónapokig elég), hanem azért is, mert lágyítják, fényesítik a szakálladat, így már messziről látszik, hogy ápolod. Kattints, és nézd meg! Összeállítottunk neked egy 6 darabos szakállápoló olaj szettet, amiben 6 különböző illatú olajat találsz a vadítótol a frissig:  http://www.benkeerikaszappan.hu/szakallapolo-termekek-81/szakallapolo-olaj-no2-mintacsomag-460 A tökéletes hatás eléréséért még érdemes szakállápoló balzsamot, és waxot is használnod, (kattints ide, itt mindkettőt megtalálod: http://www.benkeerikaszappan.hu/szakallapolo-termekek-81).

Ha sikerült elérned a szakállszexualitást (azt a pillanatot, amikor a szakállad szexepileddé is változik), egy egészen más dimenzióba léptél: egy felmérés szerint a nők 2/3- (tudat alatt) sokkal jobban vonzódik az (ápolt) szakállas pasikhoz, mint a borotváltakhoz.

A fotó forrása: http://www.enpatate.com/2-potongan-rambut-favorit-para-pria-di-barbershop

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
18.000 Ft feletti vásárlás esetén nincs szállítási költség!
A bankkártyás fizetés szolgáltatója: