Termékek Menü
0
Ön itt jár: > >

Műhelytitok

kép

Szappankészítő műhelyünk egy apró manufaktúra, amelyet ketten viszünk a férjemmel. Főállásunkban mindketten mérnökként dolgozunk.

Szappanjainkat gondosan összeállított receptek alapján, kizárólag természetes alapanyagokból, kézzel, hagyományos technológia alapján készítjük, viszonylag kis szériában, ez biztosítja különleges minőséget.
A szappanok készítéséhez hidegen préselt olajokat, organikus vajakat, gyógynövényeket, természetes színezőanyagokat, kozmetikai pigmenteket, illó- és kozmetikai minőségű illatolajokat használunk. Jónéhány szappanunk készül kecsketejjel, gyakran használunk gyógynövényes macerátumot, amit szintén magunk készítünk.

A felhasznált alapanyagaink önmagukban is jótékony hatással bírnak, így szappanjaink nem csak jól tisztítanak, de hidratáló, ápoló tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Nem használunk semmilyen hozzáadott káros alapanyagot, amelyek az iparilag előállított termékekben megtalálhatók.
 

 

Mit kell tudni a szappanokról?

Bár sok helyen annak kiáltják ki, a szappanok nem csodaszerek, de még csak nem is gyógyszerek. Egyes bőrproblémákat csökkenthetnek, egyes esetekben meg is szüntethetik azokat (ezért készítjük őket gyógynövényekkel, illóolajokkal, és egyéb, gyógyhatással is rendelkező természetes anyagokkal), de ezt a hatást annak is tulajdoníthatjuk, hogy a szappanhasználattal felhagyunk az ipar által előállított, káros vegyi anyagokkal teli termékek használatával, amelyek a bőrproblémák jelentős részét okozzák.

A szappan lúgos kémhatású, ennek következtében leoldja a felső, elhalt hámsejteket, és beindítja a tusfürdőktől nyugalmi állapotban lévő faggyúmirigyek működését. Néhány hét szappanhasználat után a bőr megújul, fürdéskor szinte ledörzsölhető az elhalt hámréteg. A lúgos kémhatástól nem szabad megijedni, bár eleinte fura lehet a bőrünk húzódása, feszülése. Akik korábban tusfürdőt használtak, gyakran úgy érzik, hogy a kézműves szappan szárít. Mivel jóval hatékonyabban tisztít a tusfürdőktől, ez elő is fordulhat, éppen ezért a száraz bőrűeknek szappan használat után krémezniük kell, mint ahogyan szoktak tusfürdő után is. Időt kell adni a szappanoknak, hogy bebizonyíthassák értékeiket, gyakran, ha hozzászokott a bőr, a krémezést sikerül is elhagyni. Ha fennáll a feszülő érzés, bátran használható bármilyen testvaj, vajhab, vagy krém, amit érdemes esetleg vizes bőrre kenni.
 

Amit ne várjunk, ha szappant használunk:


- Ne várjunk a tusfürdőhöz hasonló habzást és síkos érzetű bőrt. A kézműves szappan nem tartalmazza azokat a hozzáadott anyagokat, amik ezt biztosítják. Az elszappanosított zsírokkal, olajokkal biztosítjuk a habot, tisztálkodás után a bőrt pedig inkább "tapadósnak" érezhetjük, mint síkosnak. Ez normális.
- Ne várjunk mindent betöltő illatot. A természetes illóolajok, illatolajok, vagy kozmetikai tisztaságú parfümolajok illatát érezhetőek. A szappan azonban minimum 4 hétig érik, vizet párologtat. Ahol a víz elpárolog, ott illóból még több elillan.
- Nem várhatunk azonnali megoldást a problémákra. A szappannak és a bőrünknek is időre van szüksége.
- Száraz bőr esetén ne felejtsük el, hogy nem testápolót választottunk, hanem egészséges tisztálkodószert. Testápolóra, krémezésre továbbra is szükség lehet.

 

Benke Erika szappankészítő

 

18.000 Ft feletti vásárlás esetén nincs szállítási költség!
A bankkártyás fizetés szolgáltatója: