Termék részletek


Mozaikos iszapos szappan

Mozaikos iszapos szappan
590 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft

Két iszapos szappan problémás, gyulladt, ekcémás, pikkelysömörös bőrre. A hévízi iszap és a holt-tengeri iszap hatását, jó tulajdonságait elegyítettük ebben a kecsketejes szappanban.

Kb. 100 g

Eredeti ár: 1.190 Ft

 • Két iszapos szappan problémás, gyulladt, ekcémás, pikkelysömörös bőrre. A hévízi iszap és a holt-tengeri iszap hatását, jó tulajdonságait elegyítettük ebben a szappanban.

  A holt-tengeri iszap a gyógyászatban is használatos anyag. Erőteljesen vonja ki a bőrből a méreganyagokat és a felesleges zsírt. 12 nyomelemet, organikus anyagokat (szilárd növényi és állati eredetű anyagokat) tartalmaz, toxikus elemektől teljesen mentes. A használatától kivételesen bársonyos lesz a bőr, segíti az allergiás, ekcémás bőr gyógyulását. A Holt-tengeri iszap kiválóan alkalmas allergiás bőrelváltozások kezelésére, mint pl. az akne és psoriasis, azaz pikkelysömör, de számos egyéb bőrbetegség (atopiás dermatitis).

  A hévízi gyógyiszap átmenet a tőzegek és a vulkanikus forrásiszapok között, tehát un. kevert iszap. Az iszap 80 % szervetlen és 20 % szerves anyagot tartalmaz. Az ásványi alkotórészek közt a mész van túlsúlyban, mert a szárazanyag 60 %-át adja. A mészkő mellett kvarc, földpát, csillám és amfiból ismerhető fel. Ezeknek az apró, hegyes kristályú elemeknek jelentős szerepük van a bőrfelület ingerlésében. A kémiai vizsgálat az iszapból a szervetlen anyagok közül a kalcium, nátrium, magnézium, szilícium, vas, alumínium és titán szulfát, hidrogén-karbonát, klorid és jódod vegyületeit mutatta ki. A víz alatt elkorhadt növényi anyagok maradékai a forrásvíz által fellazított tőzegréteg szerves részeit jelentik, s bennük a kovamoszatok vázai, kagylóhéj-törmelékei növelik a bőrt ingerlő fizikai gyógyhatást. Az iszapban levő rádiumsók és redukált kénvegyületek a gyógytényezők különleges értékei. A hévízi gyógyiszap rádiumos hatása a fájdalomcsillapító sugárzásával a szervezet mélyére hatva elősegíti és növeli az anyagcserét, élénkíti a mirigyműködését, megnyugtatja az idegrendszert és a sejtműködést a gyógyulás irányába befolyásolja. A hévízi lápos iszap radontartalma az ország minden iszapja közül a legnagyobb.

  Az ápoló olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt. Ezt a hatást shea vajjal erősítettük.

  A kecsketej Q10 koenzimet, aminosavakat, vitaminokat tartalmaz. Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss, egészséges  bőrsejtek képzését.
  Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású. A kecsketej gyógyít, szépít, fertőtlenít, hidratáló és bőrregeneráló hatása miatt pedig főként száraz, gyulladt, ekcémás és pszoriázisos bőrre ajánlják.

  A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

   

  Összetevők: kecsketej, elszappanosított olíva-, kókusz-, pálma-, napraforgóolaj, glicerin*, elszappanosított sheavaj, holt-tengeri iszap, hévízi iszap

  Ingredients: Caprae Lac, Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Sunflowerate, Glycerin*, Sodium Shea Butterate, Mud of Dead Sea, Mud of Hévíz

  * az elszappanosodási reakcióban természetesen keletkezik

  Egyedi kézműves termék, méretben, színben minimális eltérések lehetnek.
  Az ár 1 db szappanra értendő, a fotó csak illusztráció.

  kb. 100 g

 • Gyártó
  BenkeErika/Cinke-majorKft
  Címkék
  ekcéma,ekcémás bőrre,gyulladt bőrre,pikkelysömör,pikkelysömörös bőrre,problémás bőrre
Webáruház készítés