Termékek Menü
0
Ön itt jár: > >

Szappanmese

Jó pár évvel ezelőtt, jó pár időigényes és költséges hobbival kritikus szemmel figyeltem a szappankészítőket, és mindig arra gondoltam, hogy az biztos, hogy én soha nem akarok szappant készíteni.
De aztán hogy egy embernek milyen irányban, merre alakul tovább az élete, annak szinte mindig különös története van.
Ez itt az én mesém, sokféle tanulságul. Hosszú lesz…
 
1 héttel a 40. születésnapom előtt felfedeztem egy sebet a mellemen.
Bőrgyógyász, nőgyógyász, mammográfia, sebész. Senki nem tudta, mi a "bajom", minden orvos csak a vállát vonogatta. Az egész nyarat különböző vizsgálatokkal töltöttem, szeptemberig háromszor voltam mammográfián, kétszer biopszián, közben kezeltek az égvilágon mindennel a szteroidokig bezárólag, mert a seb állapota egyre rosszabb lett.  Az utolsó előtti megállapítás: talán Paget-carcinoma. A biopsziák negatívak lettek, ezért aztán a Paget-et elvetették, de mivel más ötletük nem volt, mégis "vágni" akartak, mármint LEvágni. Ebbe nem egyeztem bele.
Novemberben újra mammográfián voltam, a sebet ekkorra már egész jó állapotba hoztam orvosok nélkül, de még megvolt. Akkor kimondták (és leírták) végleg, hogy nem vagyok rákos.
Ettől a történettől teljesen függetlenül novemberben vettem egy készítőtől 2 db kecsketejes-shea-vajas szappant, és kíváncsiságból egy testápoló tömböt is. Korábban is kipróbáltam már néhány szappant, de lustaságból mindig visszatértem a tusfürdőkhöz. Egyszerűbb volt azt rányomni a fürdőrózsára...
Egy este nézegettem a testtömb dobozkáján az összetevőket, és arra gondoltam a néhány alapanyagból, hogy ez nem lehet olyan nagy ördöngösség. Rákerestem, és kiderült, hogy ez a legegyszerűbben elkészíthető házi kozmetikum. Másnap megrendeltem a hozzávalókat, harmadnap minden megérkezett, és még aznap megcsináltam az első saját testápoló tömbjeimet.
Arra már nem emlékszem, hogy pontosan mikor tűnt el a seb a mellemről, csak a döbbenetre, hogy már nincs ott.
Azt hiszem, ez volt az a pillanat, ahonnan nem volt megállás!
Előástam a gyógynövényes könyveket, és amikor csak volt időm, a neten keresgéltem, olvastam, gyűjtöttem az információt, hogy magam készíthessem el, amit csak tudok.
Azóta szinte minden kozmetikumot, mosószert, tisztítószert lecseréltem saját készítésűre, és folyamatosan dolgozom azon, mi mindent lehet/érdemes még lecserélni. Ekkor fordult a figyelmem a szappankészítés felé.
 
Szappanok…
Hosszú hónapokat töltöttem kutakodással a témában, rengeteget olvastam, honlapokat, blogokat, fórumokat, könyveket.
Rengeteg szebbnél szebb, látványosnál látványosabb kézzel készített szappant láttam. Aztán szép lassan letisztult bennem, hogy ÉN mit is akarok, NEKEM mire van szükségem.
Szép, de egyszerű szappanokat akartam, amelyekben összhangban van az összetétel, a forma, és legfontosabb kritérium a minőség.
Termékeim a hobbit rég túlnőve, hivatalos keretek és ellenőrzött körülmények között, ÁNTSZ-engedélyes műhelyben, a hatályos előírásokat betartva készülnek.
18.000 Ft feletti vásárlás esetén nincs szállítási költség!
A bankkártyás fizetés szolgáltatója: