Termék részletek


Arctisztító hab rozmaring hidrolátummal

Arctisztító hab rozmaring hidrolátummal
2 990 Ft
Egységár: 13 000 Ft/l
A vásárlás után járó pontok: 60 Ft

Kristálytiszta arctisztító hab kizárólag természetes alapanyagokkal, valódi rozmaring virágvízzel a gyengéd ápolásért, pH 5,2. Különösen a zsíros, pattanásra hajlamos és a vegyes bőr ápolására, idősödő és érett bőr ápolására, fáradt, igénybe vett bőr revitalizálására.

A virágvizek - hidrolátumok - minden cseppjükben tartalmazzák a növény esszenciáját, lényegét az illóolajokhoz hasonló módon, de könnyebb formában, ami megfelelővé teszi őket mindenféle olyan alkalmazásra, ahol az illólajok töménységük miatt nem ajánlottak vagy túl erősek.
 

230 ml

 • Kristálytiszta arctisztító hab kizárólag természetes alapanyagokkal, valódi rozmaring virágvízzel a gyengéd ápolásért, pH 5,2. Különösen a zsíros, pattanásra hajlamos és a vegyes bőr ápolására, idősödő és érett bőr ápolására, fáradt, igénybe vett bőr revitalizálására.

  A hidrolátumok, más néven virágvizek, az illóolajtartalmú növényi részek (virágok, leveles hajtások, kérgek) vízgőzdesztillálásakor visszamaradó vizes kivonatok. Előállításuk módjától függően részben vagy egészében tartalmazzák a növény illóolaját, valamint vízoldékony és egyben illékony hatóanyagait. A virágvizekben a gyógynövény tulajdonságai tükröződnek. Aromaterápiás hatásait gazdagítják az értékes vízoldékony komponensek, melyek – szemben a frissen készítendő és gyorsan romló vizes kivonatokkal (teák, főzetek) – a hidrolátumokban hosszabb eltarthatóságot nyernek, illetve (pl. testpermetek, borogatások formájában) azonnal felhasználhatók. Mivel az illóolajtartalom önmagában nem mindig elegendő a vizes oldat tartósítására, a friss desztillátumokat a gyógyszerkönyvek előírásainak megfelelően 15-20 % alkohollal keverik, vagy a natúrkozmetikumok készítéséhez engedélyezett tartósítószerekkel konzerválják. (Forrás: cosmio.hu)

  Rozmaring hidrolátum hatása, tulajdonságai:
  • frissítő, élénkítő, koncentrációt javító, motivációt fokozó
  • fertőtlenítő, antimikrobiális (baktérium-, gomba- és vírusellenes)
  • antioxidáns
  • gyulladáscsökkentő
  • sebgyógyító
  • enyhe fájdalomcsillapító
  • enyhe adsztringens, összehúzó, tonizáló
  • vérkeringést fokozó

  Különösen a zsíros, pattanásra hajlamos és a vegyes bőr ápolására, idősödő és érett bőr ápolására, fáradt, igénybe vett bőr revitalizálására

  Ellenjavallat: Kisgyermekeknek, csecsemőknek és a várandósság ideje alatt, valamint magas vérnyomás és epilepszára való hajlam esetén.

  230 ml


 • Gyártó
  BenkeErika/Cinke-majorKft
Webáruház készítés